Hero banner

Ermitage Kalone

Belgisch kampioen

Hero banner

ULTRA STAR JM

Kampioenhengst springen BWP 2023 

Hero banner

Marcel Van Dijck & Ermitage Kalone

Hero banner

Sunday JM

Hero banner

Happy landais

de beste bloedlijnen

Reeds meer dan 60 jaar Hengstenhouderij Van DijckWelkom op de website van Hengstenhouderij Van Dijck. Reeds meer dan 60 jaar is Hengstenhouderij Van Dijck gevestigd aan de rand van de Antwerpse kempen. Hengstenhouderij Van Dijck heeft niet alleen de ontwikkeling van de warmbloedfokkerij gevolgd, ze heeft de evolutie mee bepaald en er duidelijk invloed op gehad.

Hengsten zoals Codex (Cottage son xx), Buenaventura (Pinturischio xx), Fantastique (Ibrahim), Primo des Bruyères (Night and day) hebben allen hun stempel gedrukt in de Belgische warmbloedfokkerij. Met het fokken en importeren van hengsten met de beste bloedlijnen vanuit onze omliggende landen zetten Joris en Marie het werk van Marcel Van Dijck verder. De paarden uit onze  fokkerij dragen in hun naam het suffix JM , zoals je kan afleiden uit onze namen de begin letters van Joris en Marie, maar deze M staat evenzeer en vooral ook voor de M van vader Marcel, de fundatie van Hengstenhouderij Van Dijck.

Met kwaliteitshengsten die uit sportverankerde stammen komen van vaders die zelf presteren zijn Joris en Marie er van overtuigd het fokproduct van morgen nog te kunnen verbeteren.

Joris & Marie